FAPAC

La reforma horària comença a prendre forma
La Generalitat ha iniciat una campanya per conscienciar sobre l’ús del temps més racional. La reforma horària prendrà forma el setembre de 2018 i s’estendrà a àmbits diversos com l’educació: les classes finalitzarien a les 16h. A la FaPaC ens preocupa que es garanteixi la conciliació i les activitats extraescolars per a tothom. Escoltar entrevista a Montse Conejo, presidenta de la FaPaC, a la Cadena Ser.
Acció per denunciar que les armes no eduquen
La Plataforma Demilitaritzem l’Educació s’ha concentrat aquesta setmana davant el Consorci d’Educació de Barcelona per recordar l’acord parlamentari que insta el Govern a treballar per acabar amb la presència de l’exèrcit en les fires i espais educatius. Un pas endavant i immediat tindrà lloc durant l’edició d’enguany del Festival de la Infància, que se celebrarà a Barcelona del 27 de desembre al 4 de gener, on no hi haurà ni militars ni cossos policials.

El perquè de les juntes territorials de la FaPaC
El president de la nova junta territorial de la Regió Central, Pau Cortès, ha participat a la tertúlia “Barra lliure” de la Cadena Ser per parlar dels objectius de la nova junta creada recentment. Les reivindicacions passen per reclamar més recursos i inversions o garantir beques menjador. La junta farà possible que les AMPA del mateix territori treballin plegades. Al programa es parla de la importància del voluntariat i la tasca que fem les famílies.

Neix un nou diari electrònic sobre educació i TIC
Avui dijous neix un nou portal educatiu impulsat per un grup de professors, docents i periodistes de la UAB. L’espai vol plantejar debats i reflexions entorn de l’educació i les TIC i acompanyar el canvi educatiu. Un lloc per compartir experiències, materials i projectes. Estem molt contents d’aquesta notícia. Enhorabona!

La LOMCE: a un pas de la seva desaparició
Després de cinc anys de govern del PP i una llei aprovada sense consens, tot apunta que la tombarem definitivament. Aquesta setmana hem sabut que les revàlides cauran al final de l’ESO i el Batxillerat. La Selectivitat es recuperarà i les proves externes de final d’ESO i Primària es rebaixaran i seran només mostrals sense cap validesa acadèmica. Tal com hem fet fins ara, continuarem fent la pressió que calgui per enterrar la LOMCE. No volem lleis del passat, retrògades i injustes.

By Administrador

Deixa un comentari