FAPAC

La jornada escolar, a debat
Jornada contínua o partida? Quina és la millor opció? Aquest és un dels debats que, periòdicament, desperta més enrenou a les escoles i instituts. A Catalunya la jornada
contínua es va introduir l’any 2013 de forma experimental, però encara no existeix cap avaluació de pes dels resultats. El Fòrum d’Educació va organitzar un acte per debatre sobre aquest tema. Us convidem a fer una lectura de la transcripció de les ponències, entre elles, la de l’Àlex Castillo, expresident de la FaPaC.

Via judicial per denunciar la mala planificació escolar
Les accions legals que ha impulsat l’AMPA de l’escola Mar Nova de Premià de Mar per frenar el seu tancament són un exemple de defensa d’una educació de qualitat. Marco Béjar, membre de la junta general de la FaPaC, signa un article a El Diari de l’Educació per posar en valor aquesta lluita i, alhora, denunciar la improvisació de la conselleria i la manca de voluntat per resoldre una situació que està posant en dificultats algunes escoles.

Estudi sobre el lleure en infants i joves
Us recomanem una lectura a l’informe “Usos del temps lliure entre els infants i joves de L’Hospitalet de Llobregat”, elaborat per la Universitat de Barcelona. Tot i que l’estudi se centra en aquesta població, les conclusions poden ser interpretades més enllà d’aquesta àrea. L’ús del temps de lleure depèn d’alguns factors com el barri i l’habitatge, les condicions socioeconòmiques de les famílies, l’edat i l’època de l’any. Les desigualtats d’oportunitats, per exemple, són més evidents a l’estiu i durant les vacances.
Anuncios
de Administrador

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s