FAPAC

DATES PREINSCRIPCIONS CURS 2017-2018

  • Del 23 de març al 4 d’abril al segon cicle d’educació infantil, educació primària, centres integrats i educació secundària obligatòria.
  • Del 23 de març al 7 d’abril, als ensenyaments professionals de música i dansa.
  • Del 2 al 12 de maig, les llars d’infants
  • Del 16 al 24 de maig, batxillerat, cicles de grau mitjà de formació professional i d’arts plàstiques i disseny.
  • Del 15 al 26 de maig, els programes de formació i inserció.

FEM CRÈIXER LA NOSTRA CAMPANYA
PER LA QUALITAT DE L’ENSENYAMENT

Entra
Signa
Comparteix!

PETICIÓ Change.org

Propostes de la FaPaC al Decret de menjadors escolars
Com sabeu, s’està treballant en l’elaboració d’un nou decret per regular el servei de menjadors escolars. La Generalitat va obrir un procés de consulta prèvia i des de la FaPaC hem presentat un document d’al·legacions amb les nostres prioritats perquè siguin tingudes en compte. Entre d’altres propostes, defensem que el servei sigui universal i gratuït, prestat mitjançant la modalitat de gestió directa per part d’Ensenyament.

Informe de Save The Children sobre pobresa infantil
Els nens amb menys recursos s’han empobrit cinc vegades més que els adinerats durant la crisi. Així ho constat l’ONG en el seu darrer informe que analitza la situació a diferents comunitats autònomes, entre elles Catalunya, on prop de mig milió d’infants (o un de cada
tres) viuen per sota del llindar de la pobresa. Mereix especial atenció capítols dedicats a l’educació, l’habitatge o la protecció social.

La innovació educativa a debat
El vocal d’Igualtat d’Oportunitats de la federació, Àlex Castillo, signa la darrera entrada del nostre blog al Diari de l’Educació, per reflexionar àmpliament sobre la innovació a les escoles arran del projecte Escola Nova 21. Des que es va presentar, s’han despertat algunes veus per qüestionar l’entrada del sector privat a les aules. Castillo posa la mirada en el paper de les famílies i en la necessitat de treballar per una escola millor al marge de corporativismes.
CAMPANYA INFORMATIVA I DE MOBILITZACIÓ 
PROVES DE TERCER I SISÈ DE LA LOMCE

Un curs més els nostres fills i filles s’enfronten a la realització d’unes proves amb les quals no estem d’acord pels seus efectes negatius i manca d’objectius reals per a la millora de l’ensenyament. Hem arrencat novament una campanya per informar-vos a les famílies sobre què signifiquen aquestes proves i per donar-vos les claus per fer objecció de consciència sense cap implicació legal. Descarregueu-vos l’Argumentari (pdf)

 

By Administrador

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s