FAPAC

#ACTUALITAT

El curs formatiu del projecte EU XarxaClau pren forma
La FaPaC impulsa el projecte EU XarxaClau per promoure l’èxit educatiu en l’àmbit europeu. Els dies 16 i 17 de gener els socis ens vam trobar a Varsòvia (Polònia) per avaluar la primera prova de la plataforma formativa telemàtica que es posarà en marxa en els propers mesos. A més, es va avançar en la definició d’una guia de suport a les famílies. Més informació.
*************************************************************************
La campanya de rebuig suma noves adhesions
Les AMPA de les Escoles Els Cingles (L’Ametlla del Vallès), Giroi (La Garriga), i Guerau de Liost (Les Franqueses del Vallès) han signat una carta per mostrar el seu rebuig a l’Acord Marc de serveis menjador al Maresme Vallès-Oriental. També, el ple de l’Ajuntament de Sant Cugat ha rebutjat de forma unànime l’acord. Us animem perquè a la vostra AMPA signeu una carta d’oposició. Tenim diverses maneres per aturar l’Acord Marc! Més informació.
*************************************************************************
Canvis i noves incorporacions a Ensenyament
El nou Departament d’Ensenyament ha començat a configurar-se aquests dies. La fins ara directora general d’Atenció a Famílies i Comunitat Educativa, Meritxell Ruiz, és la nova consellera en substitució d’Irene Rigau. El seu càrrec l’ocuparà d’ara endavant Jordi Miró. Per la seva banda, Montserrat Llobet serà la nova directora general d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, mentre que Antoni Llobet serà el secretari de Polítiques Educatives, i Lluís Baulenas, director general de Centres Públics. Podeu conèixer la resta de nomenaments obrint l’enllaç. Més informació.
*************************************************************************

#L’AMPA AL DIA

Actuacions per a la protecció de la infància
El Departament de Treball, Afers Socials i Família ha publicat una nota informativa per informar les entitats de les pautes a seguir per comprovar el compliment del nou requisit per a accedir i exercir professions, oficis i actuacions que impliquin contacte amb menors. Més informació.
La FaPaC defensem que es prioritzi la protecció dels infants i adolescents. Mar Gotarda, membre de la Junta General, ho ha explicat en unes declaracions a La Xarxa de TV locals. Veure vídeo (minut 12:50)
************************************************************************

#AGENDA

Concentració a Barcelona contra l’assetjament escolar
Dia: Dimecres 27 de gener
Hora: 19:00h
Lloc: Plaça Sant Jaume de Barcelona
La FaPaC donem suport a aquest acte de sensibilització promogut per la Plataforma LGTBcat sota els lemes “Prou bullying per LGTBIfòbia”, “Aturem l’assetjament escolar”, “Exigim la implementació de la llei contra la LGTBIfòbia”. Descarregueu-vos el Cartell.
*************************************************************************
#SENSIBILITZACIÓ
Suma’t a la Cursa contra la Fam

Voleu involucrar els vostres alumnes en un projecte solidari i esportiu? Podeu participar en la Cursa contra la Fam, una iniciativa de la Fundació Acció Contra la Fam, que vol informar i sensibilitzar els nostres joves sobre el problema de la desnutrició al món. El projecte no té cost per al vostre centre i us faciliten totes les eines per organitzar l’esdeveniment. Descarregueu-vos el fulletó. Accediu a Més informació

By Administrador