FAPAC

#ACTUALITAT
Aturem l’Acord Marc de serveis menjador del Maresme i el Vallès Oriental
Iniciem una campanya per impugnar i denunciar l’Acord Marc de serveis menjador al Maresme-Vallès Oriental publicat per Ensenyament. S’ha obert la porta a la licitació pública del servei amb una convocatòria en què el criteri econòmic tindrà més pes que la qualitat del menjar i el propi servei a l’hora de decidir quines empreses podran ser-ne les proveïdores.
Aquest Acord Marc s’ha plantejat de manera que afavoreix les grans empreses del sector i limita el paper de les AMPA en la gestió del menjadors. Ara mateix ja hi ha gairebé 200 centres educatius afectats, i sospitem que el model es pretén  estendre a altres comarques. Per tot plegat, us animem a sumar-vos a les accions de rebuig i denúncia que durem a terme els propers dies per aturar-ho. Més informació
************************************************************************
Petites reflexions de campanya electoral
Article d’Àlex Castillo, President de la FaPaC publicat al Blog de la FaPaC al Diari de l’Educació (17.12.2015)

“Com sempre en campanya electoral sentim moltes declaracions fora de lloc, algunes animalades i en casos excepcionals bestieses majúscules. Aquesta campanya ha estat diferent en el sentit que abans d’arribar a la finalització dels 15 dies frenètics de declaracions i propostes ja tenim dues bestieses majúscules dignes d’hemeroteca. (…)”
*************************************************************************
La FaPaC crea una subcomissió d’Altes Capacitats
La FaPaC ha començat a treballar l’àmbit de les Altes Capacitats amb la creació d’una subcomissió que s’ocuparà d’informar àmpliament i oferir recursos sobre aquest tema a les AMPA i famílies.
Els alumnes amb altes capacitats comparteixen el denominador comú de sobresortir pel seu rendiment o tenir la capacitat per fer-ho, hi ha falsos estereotips i mites al seu voltant, i necessiten un acompanyament especial tant a l’àmbit escolar com al familiar per aprofitar el seu potencial. Més informació

*************************************************************************
Nou mesos del Carnet AMPA-FaPaC
El mes de març passat, des de la FaPaC vam fer un pas endavant i qualitatiu per reforçar, amb la creació d’aquest carnet, el vincle amb les AMPA federades i les famílies que en formeu part.
El Carnet AMPA-FaPaC us identifica com a membres de la vostra AMPA, us ofereix avantatges i descomptes als productes i serveis de les cooperatives Abacus i Més Opcions, i fa que contribuïu a l’acció social i solidària de la FaPaC cada cop que el feu servir. Conegueu-lo, i si encara no el teniu… Demaneu-lo i comenceu-lo a fer servir com més aviat millor!
************************************************************************
Acció social i política de la FaPaC durant el 2015
Més enllà d’una entitat que ofereix serveis de suport i acompanyament a les AMPA, la FaPaC som un agent social i polític molt actiu, i volem aprofitar aquest moment de tancament de l’any per recordar-ho.
Amb la lluita contra la pobresa infantil i les desigualtats com a principal eix vertebrador de la nostra acció, els nostres principals fronts d’acció durant el 2015 i en què continuarem esmerçant tanta energia com calgui durant l’any vinent són: la denúncia de la situació i el model de beques menjador, la campanya per resistir i derogar la LOMCE, els projectes Xarxa Clau i EU Xarxa Clau per incidir en l’èxit educatiu, i la reflexió i defensa del model educatiu que volem.
*************************************************************************
#PROPOSTES FAMILIARS
Petit Explorador: Un web ple d’idees i d’activitats per fer aquest Nadal

No us perdeu les propostes per a aquest Nadal del web Petit Explorador, el portal gratuït per a pares, mares, avis, professors i tots aquells que conviviu amb mainada. Aquest espai ofereix des de l’any 2007 recomanacions i idees d’activitats a tot el país per fer en família, així com articles, noticies i  consells.  Anar al web de Petit Explorador

*************************************************************************
By Administrador