FAPAC

#NOTÍCIES
La FaPaC s’adhereix a l’Acord Ciutadà contra la violència masclista

En un acte celebrat el 25 de novembre passat, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones, l’Ajuntament de Barcelona  va ratificar l’Acord ciutadà per una Barcelona lliure de violència vers les dones, així com les entitats, institucions, associacions, i persones individuals que hi estan adherides. La FaPaC va rebre el diploma que l’acredita com a entitat adherida i compromesa a col·laborar en la prevenció i en la sensibilització davant de qualsevol forma de violència masclista.

Més informació

************************************************************************
Endarreriments de fins a sis mesos en les beques menjador
Hi insistirem i farem tot el soroll i les accions que estiguin a les nostres mans per aconseguir canviar el model de beques menjador. Per això hem recordat públicament, aquest cop a través de la ràdio i des de Girona, que les AMPA de Catalunya han hagut d’avançar uns 5 milions d’euros per cobrir els endarreriments de les beques menjador.

Llegiu i escolteu la informació a la Cadena SER

*************************************************************************
La lluita exemplar de les famílies contra el tancament de l’escola bressol Montxic
Fa mesos que les famílies de Santa Margarida de Montbui (Igualada) lluiten contra el tancament de l’escola bressol Montxic. Aquest article de Pau Cortés, Representant del Consell Escolar Territorial a la Catalunya Central i membre de la FaPaC, denuncia la situació i explica les accions dutes a terme per les famílies per oposar-s’hi, tot un exemple de mobilització política i social ciutadana per defensar el dret  a l’educació dels infants de 0 a 3 anys.

Llegir l’article a “El blog de la FaPac” del Diari de l’Educació

*************************************************************************
Descobriu el proper llibre que llegirem al Club de lectura virtual de la FaPaC. Us apunteu a la proposta?
“Molsa”, de David Cirici, és el llibre que llegirem i comentarem a partir de l’11 de desembre al Club de lectura virtual promogut per la FaPaC. És una història d’un gos que busca dos nens desapareguts, i ens farà reflexionar sobre la misèria de les guerres i valors com l’amor, l’amistat, la companyonia i la solidaritat. Encara no fa un mes que es va estrenar, i el club de lectura, dinamitzat per l’escriptora Anna Manso, ja compta amb 250 participants. Més informació

Apuntar-s’hi

************************************************************************
#AGENDA
Recordatori: Properes xerrades sobre la LOMQE
Andrés Encinas, exvocal i voluntari de la FaPaC, oferirà durant el mes de desembre la xerrada-col·loqui oberta i gratuïta “Per què cal derogar la LOMQE” als centres educatius següents:

4/12/2015: Escola Segimon Comas (Sant Quirze de Besora, Osona)
9/12/2015: Escola Marià Manent (Premià de Dalt, Maresme)
16/12/2015: Institut Sant Andreu (Nous Barris, Barcelona)

*************************************************************************
Xerrada: Planificació i Mapa Escolar. Respon l’oferta de places a necessitats futures?
Aquesta xerrada posarà de manifest la importància d’activar com més aviat millor la construcció de l’Institut Angeleta Ferrer a l’Eixample de Barcelona. Amb Andrés Encinas (exvocal i voluntari de la FaPaC) i Carles Medrano, representant de la Xarxa d’AMPA del Districte de l’Eixample.
Quan? Divendres, 11 de desembre, a les 17.00h
On? Escola Ramon Llull. Carrer Consell de Cent 513, Barcelona.
*************************************************************************
#PUBLICACIONS
“Treski”, la revista per a les famílies de les escoles rurals catalanes
“Treski” és una publicació semestral que promou l’organització Coordinació Rural de Catalunya (CRUC)  i s’adreça als infants,  les seves famílies i els mestres de les escoles rurals catalanes. La revista està disponible en paper i actualment té una tirada d’uns 1.000 exemplars i es distribueix, a 28 comarques, entre els membres i col·laboradors del Carnet Rural. Si formeu part de la comunitat educativa de la Catalunya rural, entreu al web del Carnet Rural i demaneu-lo  gratuïtament per accedir a diversos avantatges i serveis.

El darrer número de la revista “Treski” inclou un article de Mar Gotarda, vocal de la Comissió ZER i Escola Rural de la FaPaC, sobre l’èxit educatiu i el projecte Xarxa Clau.  Llegir l’article

*************************************************************************
50 Consells d’educació digital. Guia de recomanacions per a les famílies sobre l’ús de pantalles i Internet

Aquesta publicació ofereix criteris per educar i acompanyar els nostres fills i filles en l’ús dels dispositius electrònics amb pantalles i accés a Internet des de la primera infància. Publicada per l’Ajuntament de Sant Cugat, podeu accedir a aquest nou recurs des de la secció de Documents del web de la FaPaC.

Descarregar la gui

By Administrador