FAPAC

#NOTÍCIES
Les beques menjador no arriben a 220.000 alumnes que les necessiten
Les beques menjador només arriben una quarta part dels infants que les necessiten. Per tant, és urgent i necessari replantejar de dalt a baix l’actual model, que és ineficient, burocràtic i poc operatiu, i cal racionalitzar-lo i dotar-lo de més recursos per resoldre el problema. Perquè menjar sa i suficient és part del dret a l’educació dels infants i per això hauria de ser gratuït.
Aquesta és l’essència del manifest “Per un canvi de model de les beques menjador”, presentat durant el dejuni reivindicatiu del 20 de novembre passat per la plataforma DIAE (Drets Infants en l´Àmbit Educatiu), impulsada per la FaPaC.
************************************************************************
El paper de l’escola davant la pobresa infantil
Us oferim un article amb les conclusions de la II Jornada de la Comunitat Educativa d’Osona, celebrada la setmana passada a Vic, que va tenir com a tema central l’impacte de la pobresa infantil en l’educació i el paper de l’escola com a instrument d’integració i de garantia dels drets dels infants. Llegir l’article
*************************************************************************

Desmuntant el mite de la igualtat d’oportunitats i promovent el treball en xarxa
Contundents i  reivindicatius, però també esperançadors. Així van ser els missatges d’Albert Sales, Joan Maria Girona i Jordi Ibáñez, els tres brillants especialistes amb què va comptar la jornada “Xarxa, Lluita i Desigualtats” que va organitzar a finals d’octubre la Xarxa Groga de l’Hospitalet, plataforma de la qual la FaPaC en som membre actiu.
Us recomanem l’interessant i amena crònica de la trobada que ha escrit una mare d’una AMPA, des d’on també podreu accedir als vídeos dels ponents. Llegir la crònica
*************************************************************************
#AGENDA
Properes xerrades sobre la LOMQE
Andrés Encinas, exvocal i voluntari de la FaPaC, oferirà durant el mes de desembre la xerrada-col·loqui oberta i gratuïta “Per què cal derogar la LOMQE” als centres educatius següents:

2/12/2105: Escola Jaume (Barri de Sants, Barcelona)
4/12/2015: Escola Segimon Comas (Sant Quirze de Besora, Osona)
9/12/2015: Escola Marià Manent (Premià de Dalt, Maresme)
16/12/2015: Institut Sant Andreu (Nous Barris, Barcelona)

#ATENCIÓ, FAMÍLIES!
MACEDÒNIA de propostes
Des que van venir a actuar a la Festa de la FaPaC, aquestes noies no han parat. I ara ens fan tres propostes d’allò més temptadores per a la seva enorme colla de fans:
1. Participeu amb elles al Gran Recapte d’Aliments els dies 27 i 28 de novembre. Les podreu trobar a diversos supermercats de Barcelona. Descobriu on seran,
2. Escolteu la nadala més càlida d’aquest any, descarregueu-la amb aquesta contrasenya: JOSOCVALENT… I porteu-la a les vostres escoles perquè la posin en comptes del timbre! Què us sembla?
3. Demaneu als Reis la Caixa Regal “Jo sóc valenta”, que surt a la venda el 27 de novembre!

Més informació: Web del grup Macedònia

*************************************************************************
Promoció: Descomptes per al Festival de la Infància
Si compreu entre el 30 de novembre i el 8 de desembre les vostres entrades per al tradicional Festival de la Infància que se celebra per Nadal a Barcelona, gaudireu d’un descompte de 3€ a l’entrada del Festival de la Infància i XD Young Fest,el nou espai per a joves de 10 a14 anys.
Introduïu el codi el codi 03B3F016 durant el procés de compra per beneficiar-vos d’aquest descompte especial per a les famílies de les AMPA de la FaPaC.
Més informació i programa: Web del Festival de la Infància
By Administrador