FaPaC

20N: Dejuni reivindicatiu per un canvi de model en les beques menjadores
Coincidint amb el Dia Internacional dels Drets dels Infants, us convoquem a una jornada de dejuni per denunciar les actuals polítiques de les beques menjador i exigir un canvi de model que avanci cap a la gratuïtat d’aquest servei.
Volem que l’administració pública compleixi amb l’obligació de garantir els drets dels infants a una correcta alimentació, salut i escolarització, i fer un pas endavant cap a la cohesió social, l’èxit educatiu i la millora del sistema educatiu.
Aquesta iniciativa és una proposta de la plataforma DIAE (Drets dels Infants en l’Àmbit Educatiu), impulsada per la FaPaC.
Quan: Del 19 de novembre a les 23.30h fins al 20 de novembre a les 24.00h
Lloc: Local de la FAVB – Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona.
Carrer Obradors, 8. Metro Drassanes.
************************************************************************
“Amb la nutrició dels infants no s’hi juga”.
Article d’Anna Vera (Membre de la Junta General de la FaPaC)

Mentre el Departament d’Ensenyament i els consells comarcals es passen la pilota, el pes de la mala gestió de les beques menjador torna a recaure en les famílies.

Anna Vera, Presidenta Territorial de la FaPaC a Barcelona Comarques, denuncia en aquest article publicat avui al Diari de l’Educació la mala gestió política de les beques menjador que fa, entre altres despropòsits, que les beques no arribin a tothom que les necessita, que a aquestes alçades del curs encara hi hagi desenes milers de beques pendent de revisar i que les AMPA estiguin endeutades per la morositat de les administracions públiques.

Llegir l’article

*************************************************************************
Més de 200 persones ja s’han apuntat al Club de lectura virtual “Llibre de família”. I tu?

Només fa deu dies que es va estrenar, però ja hi ha més de 200 persones que s’han apuntat al nou club de lectura virtual per a les famílies promogut per la FaPaC. Si us agrada la idea, podeu afegir-vos a la lectura compartida de “La meva família i altres animals”, de Gerald Durrell, i intercanviar reflexions sobre els temes que planteja l’obra a l’espai de debat dinamitzat per l’escriptora Anna Manso. El següent llibre de la sèrie és “Molsa”, de David Cirici, a partir de l’11 de desembre.

*************************************************************************
Què hi ha darrere del Carnet AMPA-FaPaC?
Encara no el teniu? No sabeu si demanar-lo? Jordi Rojas, cap de l’Àrea de Recursos de la FaPaC, ha explicat al programa “Què vols ser” de la cadena SER Catalunya la motivació que hi ha darrere d’aquest carnet per a les famílies que permet accedir a descomptes en cooperatives de productes i serveis col·laborant, alhora, amb l’acció social de la FaPaC.
*************************************************************************
Ja tenim el cartell guanyador de la 2a Jornada de l’Adolescència!
L’estudiant d’art i disseny de 17 anys Laia Verdés, de Sant Ramon (Lleida), ha estat la guanyadora del concurs convocat per la FaPaC per fer el cartell de la 2a Jornada de l’Adolescència, que se celebrarà a Lleida el proper 11 de febrer de 2016. El jurat ha destacat l’originalitat i la tècnica de l’autora, que estudia a l’Escola d’Art i Superior de Disseny Ondara de Tàrrega. Des de la FaPaC agraïm la participació dels joves que han enviat propostes al concurs.
*************************************************************************
#AGENDA
21 de novembre: II Jornada de la Comunitat Educativa d’Osona
Us recordem que la jornada d’enguany està dedicada la pobresa infantil, un tema tan greu com rellevant. El programa inclou la presentació del Projecte XarxaClau, la xerrada “Pobresa i Escola”, a càrrec de la sociòloga Aina Tarabini, i un debat sobre Pobresa infantil.
Quan? Dissabte, 21 de novembre, de 10.00 a 14.00h
On? Escola Andersen, Vic
By Administrador