ELS IRREDUCTIBLES DE LA VILA CONQUEREIXEN BANYOLES

Tal com diu la cançó de Jaume Sisa “Qualsevol nit pot sortir el sol”, centenars de personatges de còmic van anar sortint als carrers de Banyoles durant la tarda del passat dissabte: Spiderman, els Barrufets, els superherois, els Dalton, Doraemon, Batman, Tintins a la Lluna, Vicky i els víkings… I, des de les portes de la nostra escola, Astèrix i els seus companys Obèlix, Panoràmix, Esautomàtix, Copdegarròtix, Karabella, Assegurançatòrix i Farbalà van sortir disposats a no deixar-se envair ni pels romans ni per cap altre invasor.

Després de quatre mesos de preparació, era el moment de lluir la carrossa, la disfressa i la coreografia. I tot això era possible gràcies a uns quants pares i mares que divendres rere divendres han anat construint una carrossa on van tenir cabuda tots els personatges, dissenyant la disfressa i preparant els moviments de la coreografia. És gràcies a ells i a elles que el dissabte unes 300 persones (entre nens i nenes, pares i mares, i també algun que altre tiet i amic) van poder sortir al carrer disfressats d’Astèrix, tot acompanyant la magnífica carrossa i ballant al so de la música.

Però, com cada any, també cal donar les gràcies a l’escola i als seus mestres. Mentre els alumnes de Cicle Superior, amb l’ajuda de l’Enric Peiris, van pintar els murals que portava el camió de la música, els més petits d’Educació Infantil van acolorir l’Astèrix i l’Obèlix que anava al davant del camió. Moltes gràcies a tots i a totes!

Igual que els gals del poblat d’Astèrix, els de La Vila volíem ser Irreductibles i volíem tornar a conquerit els carrers de Banyoles. Era el moment de la rua de nit i  una cinquantena de gals van acompanyar la carrossa fins a l’envelat de La Farga, tot ballant enmig d’un ambient alegre i divertit. La recompensa va ser obtenir el 1r premi de carrosses i comparses del Carnestoltes de Banyoles, tot i que, la nostra millor recompensa és veure la magnífica participació de la gent de la nostra escola tant participant en la rua com col·laborant en la preparació del Carnestoltes.

Ja ho diuen els romans: “Estan ben bojos aquests de La Vila”.

I per a recordar aquest magnífic Carnaval de Banyoles, aquí teniu alguns enllaços per a veure vídeos i fotos. És moment de recordar i de començar a pensar en el l’any vinent. Endavant, carrossaires!

http://www.flickr.com/photos/103871498@N08/sets/72157641359485505

https://www.youtube.com/watch?v=Wfo7OZZievI

Properament anirem posant més enllaços. Si voleu fer-nos arribar més fotografies envieu-nos un correu a ampalavila@gmail.com.

P1100071 P1100096

By Administrador