LA VILA S’ENLAIRA DE NOU

Ha acabat el Carnestoltes d’aquest any i una vegada més la gent de la Vila ens hem de sentir orgullosos de formar-ne part. Fa una setmana teníem l’oportunitat de gaudir del lipdub que ens presentaven els i les mestres, aquest dissabte 300 persones, entre alumnes, pares i mares, hem participat en la rua de Carnaval. La Vila tindrà les parets velles, però el cor el té ben jove.

Cal agraïr l’esforç de tots els pares i mares que ha col·laborat en la construcció de la carrossa, en l’elaboració de les disfresses i en la preparació de la coreografia. Cal agraïr la gent que de forma desinteressada ens deixa el local, els vehicles i altres elements indispensables. També cal agraïr la confiança que ens feu tota la resta de socis de l’AMPA, que tots i les dificultats que us “posem” cada any supereu amb nota i veniu amb unes disfresses cada vegada més ben acabades. La nostra voluntat és ser originals, creant una carrossa i una disfressa cada any diferents. De ben segur que hi ha opinions per a tot, hi ha qui pensa que seria millor no complicar-nos, una petita carrossa i una  disfressa feta amb una bossa de plàstic. A la Junta de l’AMPA tots els socis hi són benvinguts i és en aquest òrgan on es decideixen les activitats a realitzar.

Els actuals membres defensem la fórmula actual perquè ha sigut el resultat d’una evolució dels últims 10 anys. Es va començar sense música i unificant una mateixa disfressa per a tots, passant a “disfressar” un cotxe i posant-hi un petit equip de música. Es va aconseguir un remolc i es va començar a fer una carrossa amb un bon equip de so. Finalment vam poder disposar d’una camioneta amb un potent equip de música al davant i la carrossa al darrere tancant la nostra comparsa que els últims anys també ha incorporat una coreografia.

Aquesta evolució ha estat consolidada per l’augment de participació any rera any. La cercavila infantil sense cohesió s’ha convertit en una rua unificada que dóna la imatge d’una escola moderna i viva, d’uns mestres que s’impliquen i d’uns pares i mares que accepten el repte de ser pares i que accepten els sacrificis que això suposa. No volem només els nens petits, volem la presència d’alumnes de totes les edats des del que ha començat a P-3 fins al que ja està a punt d’incorporar-se a la Secundària.

Defensem aquest model perquè fem pinya tots plegats i perquè d’aquesta manera estem educant els nostres fills i filles en un forma de diversió cívica i respectuosa amb la ciutat. Per a nosaltres un dels majors reptes era aconseguir que els nens i nenes de la Vila (i en general de tot Banyoles) no participessin en el Carnestoltes imitant models basats en el gamberrisme que suposa l’ús inadequat d’esprais i falta de respecte envers l’entorn. Ens sentim orgullosos de veure com tant en la rua com al final d’aquesta la presència d’esprais ha pràcticament desaparegut. Ens sentim orgullosos de veure com grups d’ex-alumnes segueixen gaudint del Carnaval d’una forma civilitzada. Alguna cosa hi devem tenir a veure! Si no eduquem, si no ens impliquem, després no ens queixem amb el típic  “no hi ha res a fer amb aquest jovent”.

S’ha acabat el Carnestoltes i la valoració és molt bona. Hem tingut una molt bona participació, hem donat una molt bona imatge i hem tingut la felicitació de moltíssima gent. Hem participat en una rua de tarda espectacular, amb un nivell altíssim en totes les comparses presents. I la nit, hem tornat a obtenir el primer premi.  Felicitats a tothom per seguir fent vila!!!

By Administrador